Pieterpad / Fietserspad

Het Pieterpad slingert over ca. 500 km dwars door Nederland.

Het Pieterpad is tussen 1978 en 1983 bedacht, gelopen en beschreven door Toos Goorhuis-Tjalsma uit Tilburg en Bertje Jens uit Groningen. Twee vriendinnen die vonden dat Nederland wel een serieus lange afstandspad kon gebruiken. Ze waren geïnspireerd door een wandeltocht in het Duitse Zwarte Woud en wilden iets vergelijkbaars in Nederland tot stand brengen.

Online is een schat aan informatie over het Pieterpad; een overzicht van de route en de etappes, het ontstaan, de bezienswaardigheden, informatie over routewijzigingen, omleidingen, openbaar vervoer en horeca aan de route, veel gestelde vragen en een webshop. Een goede voorbereiding van je tocht begint hier!

De etappes van Zelhem naar Braamt en Braamt naar Millingen zijn bij ons in de buurt en we hebben al een aantal wandelaars mogen begroeten in onze luxe B&B. Genoeg reden om ons aan te melden als accommodatie op de officiële site van het Pieterpad – B&B Make a Wisch (pieterpad.nl) We bieden een haal-en brengservice, zodat u geen extra kilometers hoeft te maken. Onze B&B tussen de plaatsen Silvolde en Terborg biedt genoeg mogelijkheden om ’s avonds lekker ergens te eten. Wilt u zelf een maaltijd maken dan kan dat zonder problemen. Onze keuken is van alle gemakken voorzien.

Het Fietserspad kent nog geen officiele website maar het is ook mogelijk om het Pieterpad te fietsen. Kijk voor meer informatie op Fietserspad (route.nl)

Wij verwelkomen u graag in onze B&B! Reserveren – Bed & Breakfast – ‘Make a Wisch’Bed & Breakfast – ‘Make a Wisch’ (bb-makeawisch.nl)